Letölthető EVS füzeteink

Tudnivalók EVS önkénteseknek füzeteinket azzal a szándékkal írtuk, hogy segítsünk a fiataloknak EVS önkéntessé válni, majd pedig amikor ez már sikerült, segítsünk az önkénteseknek eligazodni az EVS világában.

A füzeteket két sorozatban adjuk közre.

EVS lépésről lépésre

EVS lépésről lépésre címmel megjelenő füzeteink részletesen bemutatják azt a folyamatot, ami a tájékozódás első lépésétől, a jelentkezésen és felkészülésen át egészen a hazatérésig tart. A sorozat 5 füzetének célja, hogy segítsen eligazodni az EVS világában, és választ adjon a leggyakrabban ismételt kérdésekre. A füzetek elolvasásával átláthatóvá válik a teljes EVS folyamat, de főként az, hogy az EVS egy adott szakaszához milyen fogalmak, tudnivalók és tennivalók kapcsolódnak.

EVS lépésről lépésre 1. Alapvető tudnivalók az EVS programról

EVS lépésről lépésre 2. EVS önkéntesek kiválasztása

EVS lépésről lépésre 3. Indulás előtti felkészülés

EVS lépésről lépésre 4. Külföldön

EVS lépésről lépésre 5. Újra itthon

Készüljünk együtt az EVS-re

A Készüljünk együtt az EVS-re sorozat füzetei az EVS folyamat egyetlen szakaszára, a programba való bekerülésre összpontosítanak. A sorozat 4 füzetének célja, hogy az EVS-re jelentkezőknek olyan módszertani hátteret biztosítson, ami által megismerhetők azok a webhelyek, ahol az EVS felhívások találhatók, továbbá aminek segítségével könnyedén elkészíthető az önéletrajz és a motivációs levél. Ezekből megtudhatjuk például, hogy miért nem érdemes szakmai önéletrajzot használni az EVS-ben, és azt is, hogy miért nem tanácsos előre megírni egy sablonos motivációs levelet.

Készüljünk együtt az EVS-re 1. Hol találok EVS felhívásokat?

Készüljünk együtt az EVS-re 2. Kreatív önéletrajz

Készüljünk együtt az EVS-re 3. Az önéletrajz formába öntése

Készüljünk együtt az EVS-re 4. A motivációs levél

 

Ezzel azonban nincs vége a kínálatnak. Folyamatosan készítjük újabb EVS füzeteinket. Soron következőtájékoztató füzetünk a Készüljünk együtt az EVS-re sorozat tagja lesz, témája a kiválasztási interjú.