Mi lehet egy EVS projekt témája?

Az EVS projektek témája rendkívül változatos, de mindegyikre jellemző, hogy non-profit területen valósul meg. Néhány példa erre: kultúra és kreativitás, ifjúsági munka, oktatás és pedagógia, szociális ellátás, fogyatékkal élők segítése, természet- és környezetvédelem, média, információs és kommunikációs technológiák, sport, szabadidő, egészséges életmód és még sok minden más.

A fogadó szervezetnek: hasznos munkaerő és új lendület a közösségben

Az EVS önkéntesek a fogadó szervezet munkáját segítik, a fogadó közösség tagjaivá válnak, a helyi közösséggel együtt dolgoznak a projektek megvalósításán. A fogadó szervezetek számára minden EVS önkéntes egy új lendület, színfolt, megközelítésmód lehetőségét hordozza. Minden EVS projektben helyet kap az önkéntes ötleteinek támogatása, kezdeményezéseinek megvalósítása.

Az önkéntesek a projektekben heti 30-38 órát dolgoznakl, és kezdetben kisebb, később nagyobb feladatokat valósíthatnak meg.

Az önkéntesnek: tanulás és fejlődés

Más nézőpontból szemlélve az EVS projekt célja az önkéntes számára olyan tanulási, fejlődési lehetőség biztosítása, ami új módszerek megismerését, új dolgok kipróbálását, tapasztalatokon alapuló tanulást tesz lehetővé.

Mi az, ami nem lehet egy EVS projekt témája?

Az EVS nem szakmai gyakorlat, nem fizetett munka, nem turisztikai program, nem nyelvtanfolyam, nem a tanulmányi vagy szakképzési időszak gyakorlattal töltött része, és nem olcsó munkaerő alkalmazásának lehetősége.