Segítünk EVS önkéntessé válni

A folyamat teljes leegyszerűsítésével vezetünk téged lépésről lépésre.
Kérdéseiddel bátran keress minket! A választ mindig gyorsan megkapod tőlünk.
Személyes tanácsokkal segítünk az önéletrajzod és motivációs leveled elkészítésében.
Rendszeresen küldünk e-mail-eket az éppen aktuális EVS lehetőségekről.
Füzeteinkben mindent megtalálsz, amit az EVS-ről tudni érdemes.

Regisztrálj és vágj bele!

 

Image

Ha érdekesnek találod az EVS programot, és szeretnél többet megtudni a részletekről, töltsd ki a jelentkezési lapunkat. Ezzel még nem kötelezed el magad a részvételre, de esélyt adsz magadnak arra, hogy alaposan megismerd a programot. Ez követően tájékoztató leveleket küldünk, és meghívót kapsz EVS kávéházunkra. Segítünk neked megismerni a lényeget egy első ránézésre kuszának tűnő programban.

tovább

EVS kávéház, ahol összeáll a kép

 

Image

Egy budapesti kávéház kellemes asztaltársaságában zajlik a kétórás, kiscsoportos EVS tájékoztató, ami inkább egy beszélgetés az érdeklődők és a FIVE EVS koordinátora között.
Számunkra fontos a személyesség, a résztvevők megismerése, ezért legfeljebb hatan vehetnek részt a heti rendszerességgel tartott beszélgetéseken.


A tájékoztatón három témakörben foglalkozunk az EVS legalapvetőbb tudnivalóival. 1. Bemutatjuk az EVS program célját és támogatási rendszerét; 2. Megismered azt a folyamatot, hogyan válhatsz te is EVS önkéntessé; 3. Beszélünk arról, hogy milyen legyen, és mit tartalmazzon az önéletrajzod és motivációs leveled. A beszélgetésekből megtudhatod azt is, hogy a többi résztvevő milyen céllal vesz részt a programban, és választ kapsz egyéni kérdéseidre is.


A tájékoztató elsősorban azoknak szól, akik az EVS folyamat elején vannak, nagyvonalakban tudják, hogy miről szól a program, de az apró részleteket még nem ismerik. Olyan összefüggésekről is beszélgetünk, melyeket leírva nem találni sehol. Aki eljön a tájékoztatóra, tudni fogja, mit és hogyan érdemes tennie annak érdekében, hogy bekerüljön a programba.


A részvétel ingyenes, de csak előzetes regisztráció mellett lehetséges. E-mail-ben kérj meghívót az EVS koordinátortól.

e-mail

Kérdezd az EVS koordinátort!

 

Image

EVS koordinátoraink válaszolnak minden EVS programmal kapcsolatos kérdésedre.
Küldj e-mail-t, és munkanapon 24 órán belül válaszolunk.
Telefonon is elérhetőek vagyunk. Munkanapokon 9 és 17 óra között kereshetsz minket.
Ha több kérdésed is van, és ez előre láthatólag hosszabb beszélgetést igényel, a fent megadott e-mail címen egyeztess velünk időpontot Skype beszélgetésre.

Személyes találkozásra az EVS tájékoztatón van lehetőséged.

kapcsolat

EVS füzeteinkben mindent megtalálsz

 

Image

Tudnivalók EVS önkénteseknek füzeteinket azzal a szándékkal írtuk, hogy segítsünk a fiataloknak EVS önkéntessé válni, majd pedig amikor ez már sikerült, segítsünk az önkénteseknek eligazodni az EVS világában.
A füzeteket két sorozatban adjuk közre.

A füzeteket két sorozatban adjuk közre.

EVS lépésről lépésre címmel megjelenő füzeteink részletesen bemutatják azt a folyamatot, ami a tájékozódás első lépésétől, a jelentkezésen és felkészülésen át egészen a hazatérésig tart. A sorozat 5 füzetének célja, hogy segítsen eligazodni az EVS világában, és választ adjon a leggyakrabban ismételt kérdésekre. A füzetek elolvasásával átláthatóvá válik a teljes EVS folyamat, de főként az, hogy az EVS egy adott szakaszához milyen fogalmak, tudnivalók és tennivalók kapcsolódnak.

A Készüljünk együtt az EVS-re sorozat füzetei az EVS folyamat egyetlen szakaszára, a programba való bekerülésre összpontosítanak. A sorozat 4 füzetének célja, hogy az EVS-re jelentkezőknek olyan módszertani hátteret biztosítson, ami által megismerhetők azok a webhelyek, ahol az EVS felhívások találhatók, továbbá aminek segítségével könnyedén elkészíthető az önéletrajz és a motivációs levél. Ezekből megtudhatjuk például, hogy miért nem érdemes szakmai önéletrajzot használni az EVS-ben, és azt is, hogy miért nem tanácsos előre megírni egy sablonos motivációs levelet.

Ezzel azonban nincs vége a kínálatnak. Folyamatosan készítjük újabb EVS füzeteinket. A soron következő a Készüljünk együtt az EVS-re sorozat tagja lesz, témája a kiválasztási interjú.

tovább

Önéletrajz és motivációs levél tanácsadás

Biztosan jól jön, ha valaki megnézi az önéletrajzod és a motivációs leveled, mielőtt végleg elküldöd őket az EVS felhívásra. Már sok önéletrajzot és motivációs levelet láttunk és olvastunk - valójában minden nap, akár többet is.

Ha tanácsokat, javaslatokat, netán kritikát szeretnél kapni, te is küldd el az EVS programhoz készült önéletrajzod és a motivációs leveled a mokos.bela{kukac}fve.hu címre. Ha már tudod azt is, hogy konkréten melyik felhívásra jelentkezel, akkor ezt is írd meg az e-mail-ben, így konkrétabb tanácsokkal tudunk segíteni.